Kompositsten

Vores Program med kompositsten er delt op i to sortimenter: STANDARD og LUKSUS

Vores STANDARD-sortiment i Kompositsten er den prisstærke løsning. Den indeholder de 5 mest solgte farver og fås i 12 og 30 mm tykkelse (Negro Tebas kun i 30 mm) med skarp forkant. Overfladen er poleret. Der er tilknyttet 27 vaske – alle fra producenten Franke (se under Vaske). STANDARD er altså mere begrænset end LUKSUS, til gengæld er alle priser væsentlig lavere, og langt de fleste vil kunne finde, hvad de søger, i dette udvalg.

Vores LUKSUS-sortiment indeholder 12 farver. Der er frit slag mellem alt hvad der findes på markedet af løsninger for Kompositsten. Der er hundredvis af vaske fra blandt andre Blanco, Franke og Intra. LUKSUS er således ubegrænset, og her findes alt, hvad markedet tilbyder.

I begge programmer er det muligt at lave udfræsninger til eksempelvis kogezoner. Kompositsten er et støbt produkt, bestående af 95 natursten samt bindemidler og farvestoffer. Denne form for støbte plader er væsentligt stærkere end natursten, hvor der kan forekomme skjulte fejl fra naturens side.

Nogle af farverne i STANDARD

Nogle af farverne i STANDARD

Ved en køkkenrenovering er det ofte en del af beslutningen, hvilken bordplade der passer til ens temperament. Kompositsten har mange fordele. Den er let at holde og tåler det meste. Man skal dog være opmærksom på, at de ikke er kategoriseret som varmefaste. Ved afsætning af varme gryder, pander og bageplader skal man altid bruge bordskånere. Til gengæld er de lette at tørre af og holde pæne. De bliver ikke let misfarvede. Pladerne er støbte. og derfor, i modsætning til natursten, meget ensartede og tætte i strukturen. De består af 95 % kvarts, farvepigmenter og bindemidler af harpiks. Den primære miljøpåvirkning kommer fra råmaterialefasen (63%) 30% af den samlede miljøpåvirkning kommer fra transporten af råva-
rerne fra Italien og Spanien til fabrikken på Mors. Selve produktionen af kompositsten  foregår med minimal miljøpåvirk-
ning, ved hjælp af bl.a. vedvarende energi og genanvendelse af vand fra skærende værktøjer.